Saturday

Jemputan dan Makan


Sempena ulangtahun anak-anak yang sulong dan yang ke-4

Jemputan ! Jemputan!


Makan ! Makan! Makan !


Kebanyakan aktiviti yang acapkali diadakan adalah jemputan makan. Selain aktiviti kelas agama/bhsa arab secara mingguan serta kelas belajar masak, kedapatan jugaklah acara jemputan aqiqah. Tetapi situasi ini JARANG-JARANG lah.. kerana ramai jugak kengkawan yang masih belum bersedia menyambut kelahiran bayi di 'mamlakati al-arabiah assaudia' (KSA lah).... Tapi minggu lepas ada dua kelahiran bukan serentak tetapi boleh jadi 'Grand' gitu sebab sama-sama menjalankan aqiqah. Sama- sama tengok mereka membesar kelak. aminnn!!!


Lagi.... kelas memasak dari dapur pondokku ini telah dijayakan oleh beberapa orang rakan yang berjuang sungguh-sungguh menyiapkan 'task' nih.


1. Masak tepung dengan air sebegitu rupa dohnya.


2. Pecahkan telur dalam doh dan putar kuat.


3. Pancitkan doh
4. Bakar doh
5. Masukkan cream dan makan


Kemudiannn masak lagi dirumah kawan Hjh. Jamilah pulak dengan resepi 'mee sizzzlinggggg' haa berasap zzzzz. Buat kengkawan silalah lungsuri (jgn tergolek udah) FB cik kak cik-cik kak tersebut (termasuk bloger) untuk mendapatkan resepi.ps! memang tangan chef lah tu!!!-mee sizzzzzzling..
Di kesempatan ini juga penulis ingin mengucapkan tahniah dan terima kasih kepada Pn. Aizal Yusrina sekeluarga dan Pn. Hjjh Norhasiah sekeluarga kerana mendapat cahaya mata serta mengundang kami untuk jemputan makan.

No comments: